top of page

Обласний навчально-практичний семінар «Використання інформаційно-освітніх ресурсів у закладах та уст


У роботі семінару взяли участь близько 100 учасників, серед яких і наш вчитель інформатики – Харкевич Тетяна Михайлівна.

Відкрив та здійснював модерацію семінару І. Вєтров, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва РОІППО. Він здійснив аналіз нормативно-правового забезпечення безпечного використання інформаційно-освітніх ресурсів та програмного забезпечення у навчальних закладах.

Із вимогами щодо дотримання суб'єктами господарювання вимог законодавства в процесі використання об'єктів права інтелектуальної власності присутніх ознайомив О. Кірічок, державний інспектор з питань інтелектуальної власності. І. Тимошенко, cтарший інспектор відділу боротьби із кіберзлочинністю управління МВС у Рівненській області, представив методи захисту від кіберзлочинності у сучасному суспільств, а А. Вибач, головний спеціаліст відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освіти і науки ознайомив педагогів з рекомендаціями щодо проведення заходів, направлених на подолання негативних явищ у використанні комп'ютерної техніки в світлі останніх нормативних документів.

Після кожного виступу тривали активні діалоги з виступаючими. Присутніх цікавило, як організувати аудит програмного забезпечення, яким чином організувати його легалізацію, чим замінювати програмне забезпечення російського виробництва, який алгоритм дій при виявленні інформаційної та кібератаки тощо.

У другій частині навчально-практичного семінару були проведені практичні заняття щодо безпечного використання мережі Інтернет та програмного забезпечення у професійній діяльності. З працівниками відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, виконкомів рад міст обласного значення працював І. Вєтров, А. Вибач та Н. Басараба, завідувач кабінету інформатики, ІКТ та ДН РОІППО, а з представниками ПНЗ, ЗНЗ та шкіл-інтернатів – В. Буняк, методист кабінету інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій та дистанційного навчання РОІППО.

На завершення семінару учасники та організатори було прийняте рішення узагальнити нормативно-правове забезпечення та виробити організаційно-методичні рекомендації щодо безпечного використання інформаційно-освітніх ресурсів та програмного забезпечення у навчальних закладах та установах освіти області.

Відповідальним за ІКТ доручено провести відповідні навчання з учнями та персоналом навчальних закладів та установ освіти.


Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page